Nordmarkens Destilleri drivs av ett kreativt gäng med härlig kamratanda, och tidigare erfarenhet av att arbeta med whisky och andra drycker. Det är ett brinnande intresse för dryckesframställning som är drivkraften för att bygga vårt varumärke, en flaska i taget. Fokus ligger mer på kvalitet än på kvantitet och ledorden är kvalitet, hantverksmässighet och passion.

Gunnar, Morgan och Ingmar startade år 2014 företaget som har sin hemvist i Holmedal utanför Årjäng omgivet av vajande kornfält, den värmländska storskogen och vattendrag med härligt friskt vatten.

Vardagen fylls med en drivkraft att med egenproducerad maltwhisky och vodkabaserade, karaktärsfulla drycker som bas erbjuda exklusiva och innovativa dryckesupplevelser till alla som vill uppleva det lilla extra i mindre hantverksproducerade dryckesbatcher.

Under 2018 flyttade destilleriet in i nya lokaler där vi på hantverksmässigt vis, med noga utvalda råvaror, destillerar råsprit i våra skotska pannor vilket lägger grunden för egna exklusiva single malt och single grain-karaktärer. Bland annat så används en svensk ekologisk malt vilket producerar både ett elegant fruktigt och orökt destillat samt ett karaktärsfullt rökigt destillat.

Vi agerar även oberoende buteljerare där kvalitativa och välsmakande whisky- och romkaraktärer köps in som sedan förädlas och buteljeras i mindre och unika batcher. Med stort engagemang har det tagits fram ett antal produkter baserade på vår krispiga vodka, producerad av svenska råvaror, med tanken att skapa smakupplevelser utöver det vanliga.

Nordmarkens Destilleri erbjuder även whisky-, rom- och snapsprovningar vilket vi har en lång erfarenhet av.

Välkommen att följa oss i vår utveckling

Morgan, Ingmar, Gunnar, Claes, Mikael, Jesper, Johan, Thomas och Öystein